Читај ми!

Autoportret: Ivanka Lukateli

Autoportret balerine Ivanke Lukateli je pogled u prošlost i sadašnjost umetnice koja u početku nije volela balet, da bi potom odlučila da bude najbolja u onome što joj je očigledno "išlo od ruke".

Kada govori o svom životu, govori o lepim ali i mučnim trenucima, sa osmehom. Naučila je da osmeh i zagrljaj, posle naukovanja joge, pruži i svojim neprijateljima. Uz prijatelje i kolege - solistkinju Mariju Janković, direktorku Festivala igre Aju Jung, pravnicu Sofiju Mandić, reditelja Ljubišu Ristića, joga učitelja dr Predraga Nikića i prijatelja još iz detinjstva dr Dragana Dakića - Ivanka Lukateli seća se školovanja, nagrada, rada na modernom baletu sa rediteljkom Nadom Kokotović, kako je i zašto počela da se bavi pedagoškim radom, kao i kada je počela da razmišlja da se bavi slikarstvom.

U emisiju se uključuje i kompozitor Zoran Erić, sa kojim je bila u konkurenciji za Oktobarsku nagradu, kao i njena profesorka baleta i dugogodišnja direktorka baletske škole "Lujo Davičo" Ksenija Kecojević.

Autor emisije: Nikoleta Dojčinović
Rediteljka: Milica Mitrović

repriza, 8. mart u 11:10

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара