Na veslu priča: Devojka i anđeo

Prihvati izazov. Postoji samo tvoj put, ni levo ni desno, tvoje je pravo. Vezu sa svojom prirodom ne moraš da izmišljaš, ali moraš da je nađeš, ako sanjaš osmeh. I ne plaši se da kopaš duboko. Miris peska, ilovače, gline, kamena, toplota jezgra. Svoja si Zemlja. Poseduj vreme. Osvajaš odlučnošću i nesebičnošću. Nema odustajanja ako si prava. Viša sila će pomoći. Zašto je, inače, Bog stvorio anđele?

Ildiko Lovaš rođena je 1967. godine u Subotici. Diplomirala je mađarski jezik na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Književnica, kritičarka, prevoditeljka i urednica. Objavila je 4 prozne knjige i 5 romana. Zastupljena je u antologijama. Bila je novinarka Televizije Novi Sad i Mađar Soa i urednica više emisija o kulturi i javnom životu, kao i glavna urednica časopisa Izenet. Proza Ildiko Lovaš prevođena je na srpski, hrvatski, slovenački, italijanski, nemački i bugarski. Za svoj dosadašnji rad dobila je nagrade Sirmai, Bodrogvari, Siveri, Bezeređ, kao i nagradu Atila Jožef 2017. godine.
TREJLER: https://youtu.be/c1XZKzvl3u8

Reditelj, autor koncepta: Rastko Šejić; kompozitor: Vladimir Lešić; direktor fotografije: Aleksandar Kalezić, DP; snimatelj: Marko Ristić, Lav Boka (dron); montažer: Milan Pejnović; art direktor: Zoran Mujbegović; spiker: Aleksandar Novaković; čamdžije: Franc Špes, Davor Čupković, Aleksandar Kocan, Slavko Vrndžić; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić.

Produkcija: Šta hoćeš ©2019. wdoyouw.org
Projekat podržali: Grad Novi Sad, Ministarstvo kulture i informisanja, JKP Vode Vojvodine

Repriza, 13. decembar u 05:15 i 13:10

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се