Mira Adanja Polak: Ekskluzivno - Kako se Moša spremao za Montevideo

Veliki je bio uspeh i filma i TV serije, izazivao je divne emocije, bilo vam je toplo oko srca. Imali su milionsko gledalište. Sećam se da sam odmah poželela da nakon filma i serije saznam više o Moši Marjanoviću, centralnom liku ovog filma koji pleni.

Višnju Marjanović poznajem dugo - koleginica, dugogodišnji novinar Politike ... nije mnogo govorila o porodici. Njen otac bio je Moša Marjanović. Sin Moše Marjanovića, Zoran, veliki kolekcionar gramofonskih ploča nije više među nama. Svoju privatnost čuvali su i od prijatelja.

Njih dvoje primili su me u svom domu i dali mogućnost da kamera pokaže mnoge predmete koji nose uspomene na njihove roditelje. Tu su albumi sa slikama, napisi o Moši koji je davao golove "čitavim telom" i retko promašivao. Tu su njegove kopačke, pehari, fotografije značajnih događaja za Mošu i njegov klub BSK. Srećem se sa istorijom jedne porodice o kojoj zahvaljujući seriji i filmu saznajemo mnogo toga. Višnja i Zoran Marjanović rado se sećaju porodičnih dogodovština i atmosfere koja je vladala u kući pre utakmica. Saznajemo kako se igrao fudbal tada, kakav je čovek bio Moša Marjanović, šta je voleo, kako se oblačio.

Repriza, 28. novembar u  03:30 i 11:30

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво