Mišel Petručijani

Mišel Petručijani rođen je u Francuskoj 1962. godine, sa retkom bolešću, osteogenesis imperfecta (poznata kao "bolest staklene kosti"), zbog čega su mu kosti neobično krhke i usporavaju rast, sprečavajući ga da ikada dosegne visinu i do jednog metra. (Michel Petrucciani, 2011)

Ali uprkos ograničenjima svog tela, Petručijani je razvio veliku strast prema muzici i počeo je da svira klavir još kao dete pod vođstvom svog oca, džez zaljubljenika i pisca. Petručijani je do svoje 13 godine bio vrhunski pijanista; do 18 godina bio je slavan u evropskim džez krugovima sa nekoliko albuma iza sebe...

Postao je prvi evropski umetnik koji se potpisao na prestižnom džez izdanju Blue Note Records. Uprkos svom krhkom telu, Petručijani je postao zvezda i legenda u džez krugovima. Reditelj Majkl Redford istražuje izvanrednu istinitu priču o umetniku koji je prkosio svim mogućnostima, tokom svog kratkog, ali sadržajnog života, u dokumentarcu koji uključuje opsežne snimke Mišelovih izvedbi, kao i intervjue sa njegovim prijateljima, porodicom i kolegama.

Režija: Majkl Redford

Repriza, 25. novembar u  04:40

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво