Studio 6: Vladimir Pejković – Pozorišni vrtlog

Emisija Studio 6 do sada je ugostila veliki broj domaćih i stranih stvaralaca novih tendencija i svežih pristupa savremenoj, world, etno, džez i improvizovanoj muzici.

Vladimir Pejković, naš kompozitor, prvi put je u ovim aranžmanima i obliku odsvirao svoju pozorišnu i filmsku muziku uživo pred publikom u studiju.

Pored Vladimira Pejkovića, na klaviru, klavijaturama i bas gitari, nastupili su i Sonja Lončar i Andrija Pavlović, klavijature i sintisajzeri, Anja Đorđević, glas, Damjan Babić, gitara, Nemanja Aćimović, udaraljke i Dušan Petrović, saksofon.

U radu ovog autora rođenog 1976. godine, pored pisanja kamerne muzike, značajno mesto zauzima muzika za pozorište i film. Komponovao je muziku za više od sto trideset pozorišnih predstava različitih žanrova i nekoliko igranih filmova. Pored komponovanja, učestvuje u institucionalnim i nezavisnim produkcijama širom Srbije i regiona, u projektima kao muzički supervizor, dizajner zvuka i izvođač (klavir, gitara, bas-gitara, živa elektronika), sarađuje sa bendovima Jarboli, Crvi, LP Electro. Za autorske radove je više puta nagrađivan.