Autorsko veče Milana Mihajlovića

Hor i Simfonijski orkestar Radio-televizije Srbije, pod upravom maestra Bojana Suđića, priredio je koncert pod nazivom Autorsko veče Milana Mihajlovića. Sa ansamblom su nastupili pijanista Aleksandar Serdar i flautista Ljubiša Jovanović.

Milan Mihajlović je diplomirao dirigovanje i kompoziciju na Muzičkoj akademiji u Beogradu, gde je i nastavio školovanje iz oblasti kompozicije. Od 1975. do 2010. godine radio je kao pedagog na ovoj visokoškolskoj ustanovi, na katedrama za teorijske predmete, kompoziciju i orkestraciju. Mihajlović je jedan od osnivača Ansambla za savremenu muziku, ali i festivala Međunarodna tribina kompozitora, čiji je direktor bio do 2002. godine. Ovaj renomirani umetnik bio je predsednik Udruženja kompozitora Srbije i član Upravnog odbora SOKOJ-a.

Kompozicije Milana Mihajlovića izvođene su širom sveta, a za svoja ostvarenja dobio je brojne nagrade, među kojima su i Oktobarska nagrada grada Beograda, nagrada Stevan Mokranjac, nagrada BEMUS-a i druge.

Autorsko veče Milana Mihajlovića otvorila je kompozicija Elegija za gudački orkestar, koja je nastala 1989. godine kao porudžbina Radio-televizije Srbije, a odmah potom izvedene su i dve kompozicije iz novijeg opusa Mihajlovića: Melanholija za flautu, gudački orkestar i klavir iz 2014. godine i Fa-mi(ly) iz 2013. godine.

Repriza, 02. septembar u  00:30

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво