Putevima putopisaca: London

Ekipa serijala Putevima putopisaca Redakcije za kulturu vas posle Norveške Isidore Sekulić upoznaje sa Londonom Miloša Crnjanskog i Borislava Pekića! U emisiji učestvuju i brojni savremenici čiji očima gledamo kako se London menjao od vremena Crnjanskog do danas.

London Crnjanskog i Pekića dopunjavaju pogledi na ovaj grad, na Veliku Britaniju, kao i na mentalitet i običaje Britanaca i posebno stranaca, emigranata, koji čine integralni deo londonskog šarma.

Pisac, Goran Gocić, nas romanom Poslednja stanica Britanija, podseća kako su čitavi naraštaji mladih ljudi hrlili u ovu prestonicu kulturoloških promena u vremenu panka, njuvejva, novih slikarskih i književnih pokreta kojima je Gocić svedočio kao mladi avanturista u potrazi za svojim mestom pod suncem. O tome kako danas izgleda London i koliko se promenio od vremena Crnjanskog i Pekića svedoče u ovoj epizodi Putopisaca i naše književnice koje danas žive i stvaraju u Londonu, prof. dr. Vesna Goldsvorti koja se proslavila knjigom Otkrivanje Ruritanije i romanima Černobiljske jagode i Gospodin K. (romanom koji korespondira sa Crnjanskijevim Romanom o Londonu i Tolstojevom Anom Karenjinom) i pesnikinja Ana Seferović koja je za zbirku poezije Materina, inspiraciju pronašla upravo u Londonu.

Repriza, 30. mart u 02:20

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара