StudioStudio 6: Rastko Obradović i Sudešna Batačarja – Mandala, prenos

Mandala je muzički projekat oslobođen žanrovskih odrednica, proizašao iz producentske radionice Multikultivatora.

Rastko Obradović i Sudešna Batačarja na intimnom putovanju kreću put otkrivanja i portretisanja sopstvenih pasija, strahova, iskustava i shvatanja. Svojevrsna mapa ovog para autora, budi instinkte i priziva emocije. "Ulaskom u mandalu, krećući se ka njenom nukleusu, a vođeni kosmičkim procesima, oni transformišu univerzum iz haosa u radost muziciranja."
Sudešna Batačarja, sarod.
Sudešna na svom instrumentu izvodi, predstavlja i čuva bogatu tradiciju indijske muzike. Sarod svira od osme godine života. U indijskoj kulturi uobičajeno je da se ovaj instrument nasleđuje od oca na sina. Postoje samo tri žene na svetu koje sviraju sarod, a Sudešna je jedna od njih. Godine 2001. osvojila je nagradu za najboljeg indijskog muzičara. Godinu dana kasnije proglašena je najboljim izvođačem u Indiji. Uspešno nastupa po svetu, još od 1999. godine, izvodeći klasičnu indijsku muziku, kao i žanr takozvane, muzičke fuzije. Sudešna živi u Norveškoj i predaje na norveškoj Muzičkoj akademiji u Oslu.
Rastko Obradović, saksofon
Nova pojava na evropskoj džez sceni, ovaj mladi umetnik je izražajni izvođač i nadareni kompozitor. Diplomirao je na norveškoj Muzičkoj akademiji u Oslu. Uspeo je za kratko vreme da nađe svoj, autentičan zvuk i muzički jezik, prvenstveno deleći scenu sa umetnicima iz celog sveta. Proglašen je najboljim mladim umetnikom 2019. godine u Srbiji.

repriza, 10. art u 05:00 i 13:00

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво