Omaž Vladi Divljanu: Hajde sanjaj me sanjaj, 2. deo

Vlada Divljan bi 10. maja 2018. napunio 60 godina. Tog dana, njemu u čast, Vladini prijatelji, saradnici i poštovaoci iz Beograda, Zagreba i drugih gradova bivše Jugoslavije, nastupili su na koncertu nazvanom Hajde sanjaj me, sanjaj u velikoj dvorani Sava centra.

Domaćini koncerta Zdenko Kolar i Saša Šandorov sa Nevladinom organizacijom, uz podršku benda Magic Bush i Maks Juričić sa svojim Ljetnim kinom, zasvirali su uz Momčila Bajagića, Kornelija Kovača, Dušana Kojića - Koju, Zorana Kostića - Caneta, Nebojšu Antonijevića - Antona, Ramba Amadeusa, Sašu Lošića, Darka Rundeka, Gorana Vasovića, Bojanu Vunturišević, Dejana Vučetića - Vuču, Borisa Mladenovića, Zorana Predina, Dejana Cukića, Kokana Popovića... neke od Vladinih najlepših pesama iz vremena Idola i samostalne karijere.

Čuli su se klasici poput Retko te viđam sa devojkama, Malena, Rusija, Ona to zna, Patuljci, Sve laži sveta, Odnesi me, Samo jednu ljubav imam.

Vlada Divljan, pevač, kompozitor, gitarista (10. maj 1958. Beograd) pokrenuo je 1980. novotalasni sastav Idoli. Prve snimke su objavili na zajedničkoj ploči Paket aranžman. Snimili su mini LP VIS Idoli, albume Odbrana i poslednji dani, Čokolada i Šest dana juna. Tokom samostalne karijere, ali i sa grupama Old Stars, Nevladina organizacija i Ljetno kino, snimio je ploče Tajni život A. P. Šandorova, Lutka koja kaže ne, Odbrana i zaštita, Tri palme za dve bitange i ribicu, Sve laži sveta, Die Tonzentrale, Četiri godišnja doba i Live@Tvornica Kulture. Sa Srđanom Gojkovićem Giletom, radio je muziku za decu i deo tog materijala je objavljen na albumima Rokenrol za decu i Rokenrol bukvar. Diplomirao je na Rudarsko-geološkom fakultetu, na Grupi za petrologiju i geohemiju. Početkom devedesetih preselio se u Sidnej, gde je studirao na Filmskoj akademiji, Odsek za zvuk. Od 1999. godine je živeo u Beču. Komponovao je za televiziju, film i pozorište. Preminuo je 4. marta 2015. godine u Beču.

Repriza, 11. septembar u  03:06 i 11:06

broj komentara 0 pošalji komentar