Slatki led Beograda: Sladoled sa makom i sladoled sa aktivnim ugljem

Beograd ne predstavlja susret Istoka i Zapada samo u arhitekturi i običajima, već i u poslastičarstvu. Svi zato znaju da se jednako baklave, kao i krempite služe vekovima. Malo ko zna da se već treći vek u Beogradu služi i sladoled, koji se pravi još od prvog dana u poslastičarnici Mustafe Pelivana. Ko sve danas pravi sladoled i koliko vrsta ga ima u Beogradu, gotovo se ne može kazati niti prebrojati.

U četvrtoj epizodi, nazvanoj Slatki led Beograda ekipa dokumentarnog programa RTS i urednik Aleksandar Gatalica predstavljaju najbolje i najneobičnije sladolede Beorada. Sladoled se pravi praktično u svakoj poslastičarnici, ali tragajući za najneobičnijima, ekipa emisije Slatki led Beograda došla je do dva jedinstvena ukusa koji se mogu naći samo u po jednoj poslastičarnici: sladoled sa makom i sladoled od crne limunade.

Kakvi su ovo sladoledi i kako će na njih reagovati urednikovi mladi degustatori, voditelji RTS-ovog Malog dnevnika Dunja i Pavle, pogledajte u emisiji Slatki led Beograda.

Direktor fotografije: Periša Đinđić, montaža emisije Milica Živojinović, urednik i voditelj Aleksandar Gatalica.

Repriza, 08. septembar u 00:05 i 08:05

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи