Ambijenti, 2-24

Svakom ko je prolazio kroz zaselak Mravljevi nad Branikom, u Vipavskoj dolini, za oko je zapala kuća na kojoj se nalazi tabla s natpisom „Vila Mravljevi“. Spoljašnjost stare kuće je od kamena, kakva je bila i pre renoviranja ali iza starih zidova krije se nov, iznenađujuće moderan sadržaj.

Kako najmlađima i njihovim roditeljima prostor u kojem čekaju na pregled kod lekara pretvoriti u prijatno mesto? Arhitekti Tini Garibović to je pošlo za rukom. U starom Domu zdravlja u Gorenjskoj, Tina je dečju ambulantu pretvorila u pravu igraonicu.

Videćemo i kako su vlasnici sumoran stan u Čičarama promenili u živopisan apartman za odmor. Za renoviranje su imali samo tri nedelje i to u tačno utvrđenom vremenskom periodu, budući da je reč o turističkom mestu. Pre renoviranja, ovaj stan u Kranjskoj Gori izgledao je mali i tesan zbog dotrajale opreme i tamnog nameštaja. Odvažni vlasnici su u njemu videli potencijal. Uz pomoć arhitekte Nine Štajner transformisali su ga u živopisan porodični apartman za odmor, pomalo u skandinavskom stilu.

 Repriza, 03. septembar u 05:29 i 13:29

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво