Od pigmenta do koncepta: Umetnost umetnosti, 9-9

Šta je umetnost? Filozofija umetnosti pokušava da odgovori na ovo zanimljivo i kompleksno pitanje, razmatrajući definicije lepote, ukusa, simbolizma i načina predstavljanja istražujući odnos između pojedinca - umetnika i publike.

Jer, bilo da ste toga svesni ili ne, okruženi ste različitim oblicima umetnosti gdegod da krenete. To može biti neka skulptura, slika, fotografija, ili pak nešto od čega potpuno zavisimo a ne smatramo da je i to oblik umetnosti. Umetnost, kao i rad, proizvodnja, egzistencija, religija, seks, nauka, filozofija, pripada kulturi. Bez kulture i svega što čini kulturu, ona i ne postoji. Umetnost simbolički predstavlja našu interakciju sa prirodom, sa stvarnošću i okruženjem. Svaki čovek ima manje ili više razvijenu sposobnost da prima utiske i oseća lepotu jednog dela, ali mali broj je sposoban da iz mase utisaka, misli i osećanja iščupa jednu posebnu vrstu istine o svetu i ljudima. Jer umetnost je lepota, umetnost je istina.

Urednik i scenarista: Vladana Rašić Dragojević, reditelj: Milan Kundaković, montaža: Jovana Filipović, snimatelj: Hadži Vladan Mijailović

Repriza, 20. avgust u  05:46 i 13:46

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво