Na veslu priča: Devojka i anđeo - Ildiko Lovaš

Prihvati izazov. Postoji samo tvoj put, ni levo ni desno, tvoje je pravo. Vezu sa svojom prirodom ne moraš da izmišljaš, ali moraš da je nađeš, ako sanjaš osmeh. I ne plaši se da kopaš duboko. Miris peska, ilovače, gline, kamena, toplota jezgra. Svoja si Zemlja. Poseduj vreme. Osvajaš odlučnošću i nesebičnošću. Nema odustajanja ako si prava. Viša sila će pomoći. Zašto je inače Bog stvorio anđele?

Ildiko Lovaš rođena je 1967. godine u Subotici. Diplomirala je mađarski jezik na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Književnica, kritičarka, prevoditeljka i urednica. Objavila je 4 prozne knjige i 5 romana. Zastupljena u antologijama. Bila je novinarka Televizije Novi Sad i Mađar Soa i urednica više emisija o kulturi i javnom životu, kao i glavna urednica časopisa Izenet. Proza Ildiko Lovaš prevođena je na srpski, hrvatski, slovenački, italijanski, nemački i bugarski. Za svoj dosadašnji rad dobila je nagrade Sirmai, Bodrogvari, Siveri, Bezeređ, kao i nagradu Atila Jožef 2017. godine.

Reditelj, autor koncepta: Rastko Šejić; kompozitor: Vladimir Lešić; direktor fotografije: Aleksandar Kalezić, DP; snimatelj: Marko Ristić, Lav Boka (dron); montažer: Milan Pejnović; art direktor: Zoran Mujbegović; spiker: Aleksandar Novaković; čamdžije: Franc Špes, Davor Čupković, Aleksandar Kocan, Slavko Vrndžić; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić.

Produkcija: Šta hoćeš ©2019. wdoyouw.org

Projekat podržali: Grad Novi Sad, Ministarstvo kulture i informisanja, JKP Vode Vojvodine

repriza17.jul u 01:55 i 09:55

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво