Studio 6: Nebograd

U emisiji Studio 6 predstavljamo udruženje Nebograd sa projektom Novi kompozitori i nova lirika.

Reč je o sinkretičkom i performativnom nastupu, koji kombinuje muziku i književnost. Fokusiran je na uspostavljanje kontinuiteta u saradnji između savremenih autora - kompozitora mlađe generacije, Luke Čubrila, Matije Anđelkovića, Vladimira Koraća i savremenih pesnika sa domaće i internacionalne scene.
Dijalog između kompozitora i pesnika nastao je iz napora da se savremeno stvaralaštvo mladih autora predstavi publici u autentičnom ruhu. Od februara 2016. osmišljeno je jedanaest originalnih nastupa, koji su izvođeni u beogradskoj galeriji Polet, atrijumu Narodne biblioteke Srbije, na festivalu Dev9t, u okviru kulturnog programa Izbliza i prisno, na Međunarodnom festivalu orgulja Dies organorum, na festivalu Svetski dan(i) poezije 2017 i na festivalu Trgni se! Poezija.
Nebograd je neprofitno udruženje osnovano u Beogradu 2012. godine i zalaže se za neformalno obrazovanje i alternativne pristupe prenošenju znanja, preko muzike i drugih umetnosti. Projekti uvek kombinuju umetnost i edukaciju - eksperte i lokalnu zajednicu, na obostranu korist i uz međusobnu razmenu iskustva.

Autorski i urednički tim: Nevena Popović, Ivana Neimarević, Ksenija Stevanović
Dizajn zvuka: Zoran Marić
Direktor fotografije: Igor Milićević
Režija: Ivan Milanović

Repriza, 05. januar u  01:00 i 09:00

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво