Читај ми!

Zaključano: Miloš Petrović

Na razmeđi svetova, u danima neizvesnim, ali i danima radosnog sagledavanja svog plodonosnog životnog puta, u ispovesti pred budnim okom kamere u epizodi serijala Zaključano, otvara srce profesor Miloš Petrović, kompozitor, pijanista i književnik.

Закључано: Милош Петровић Закључано: Милош Петровић

 

Gotovo sedam godina, koliko je prošlo od njegovog blaženog usnuća, Miloš i dalje svojom besmrtnom muzikom oplemenjuje naše domove, ali i koncertne hale. Kriptični kodovi njegovih dela, nalik neprestanim dijalozima sa prošlošću i korenima, dugo će se otključavati i u tehnologizovanom veku kada pisana istorija i interesovanja prema njoj naizgled doživljavaju svoj zalazak. A šta je za Miloša istorija? Šta on to u muzici donosi u celini svoga postojanja? Možda se ti odgovori ne nalaze više samo u prohujaloj Vizantiji i slavnom Levantu, već i među uskim ulicama zemunskog akropolja, možda i u prostranim dvorištima ovoga grada, svakako - sa onog divnog pogleda koji nudi podnožje Gardoša i Kalvarije.
Kroz taj nepatvoreni Zemun prošetaće Lidija Božić, autor emisije i sam Miloš. Na tim stazama jednog detinjstva gde se ukidaju prostorne i vremenske granice, iznedriće maestro Petrović svoja sećanja za koja više nećemo znati da li su reč, slika ili ton.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво