Evropa i Srbi: Darko Tanasković 2. deo

Profesor Darko Tanasković, naš orijentalista i islamista svetskog ugleda, spojivši čudesan talenat sa ogromnim radom, postao i istinski poliglota.

Profesor Tanasković na Katedri za orijentalistiku Filološkog fakulteta u Beogradu, studentima predaje: Arapski jezik, Turski jezik, Uvod u orijentalnu filologiju, Arapsku književnost, Persijsku književnost, Osnove islamske civilizacije. Na postdiplomskim studijama: Uvod u uporednu gramatiku semitskih jezika, Lingvističku i Književnu arabistiku, Islam i hrišćanstvo, Islamski fundamentalizam...
Kao gostujući profesor, gospodin Tanasković je na većem broju univerziteta u zemlji i svetu održao više predavanja iz domena orijentalistike i islamistike. Objavio je preko 600 naučnih i stučnih radova iz oblasti široko shvaćene orijentalistike.
Od 1995. do 1999. godine obavljao je dužnost ambasadora SRJ u Turskoj i od 1998. do 1999. u Azerbejdžanu. Od 2002. do 2008. Darko Tanasković je bio na dužnosti izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Savezne Republike Jugoslavije pri Svetoj stolici u Vatikanu i pri Malteškom viteškom redu. Papa Jovan Pavle Drugi odlikovao ga je Ordenom velikog krsta reda Pija IX, a veliki majstor Malteškog viteškog reda Ordenom velikog krsta reda za vojničke zasluge.
Urednik, scenarista i voditelj: Vojislav Laletin
Režija: Jelisaveta Janić

repriza, 12. septembar u 00:30 i 08:30 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара