TV feljton: Na pragu baštine - 180 godina Narodne biblioteke Srbije

Povodom 180 godina postojanja Narodne biblioteke Srbije i 6. aprila kada je bombardovan Beograd i do temelja razorena zgrada biblioteke na Kosančićevom vencu, Redakcija za kulturu i umetnost pripremila je emisiju o toj najstarijoj instituciji kulture u nas.

Gledaoci će imati priliku da vide deo vredne baštine koja se čuva u bibliotečkim zbirkama, fondovima i trezoru. Reč je o rukopisnim i štampanim knjigama, legatima i časopisima, pismima i vrednim umetničkim delima: slikama, grafikama, fotografijama.
U emisiji predstavljamo i najstariju srpsku knjigu Miroslavljevo jevanđelje koja se čuva u trezoru Biblioteke, zatim rukopisne knjige iz Arheografskog odeljenja, vrednu građu koja se obrađuje u Odeljenju za konzervaciju i restauraciju, a predstavićemo i kapitalno bibliografsko izdanje u 20 tomova, kao i rukopise i karte koje čuva Odeljenje posebnih fondova. O Narodnoj biblioteci Srbije kroz istoriju i o značaju koji danas ima, govoriće v. d. upravnika Dejan Ristić.
Učestvuju: Vesna Stevanović, Svetlana Jančić, dr Olivera Stefanović, mr Milanka Ubiparip, mr Zdravka Radulović, Željko Mladićević, Slađana Stojaković, Nedeljka Ložajić, mr Biljana Kosanović, Tamara Butigan Vučaj, Dušan Nikodijević i Maša Miloradović.
Urednik emisije je Svetlana Ilić, a reditelj Ivan Popović.

repriza, 12. avgust u 09:58

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара