TV Feljton: Princeza iz Ženidbe Dušanove

Ekipa RTS-a je u junu mesecu 2016. godine provela ceo dan u Belom dvoru gde se pripremala revija dizajnerke Roksande Ilinčić. Bilo je to njeno prvo predstavljanje u rodnom Beogradu posle svetskog uspeha. Među damama koje biraju Roksandine modele su: vojvotkinja od Kembridža, Mišel Obama, Lejdi Gaga, Jordanska kraljica Ranija, Gvinet Paltrou...

Otišla je kao mlada devojka, sa diplomom beogradskog Fakulteta primenjenih umetnosti. Trinaest godina kasnije u svoj Beograd vratila se kao svetska zvezda modne industrije. Na putu uspeha našla se te začudne 1999. godine, u Londonu, posle završenih master studija iz oblasti ženske garderobe na umetničkoj školi Central Sent Martins, kod slavne profesorke Luzi Vilson. Za samo nekoliko godina, već od 2005. godine njene kolekcije prikazuju se kao deo programa Londonske nedelje mode. Njena kreacija uvrštena je u izložbu "Balske haljine: britanski glamur od 1950" u Muzeju Viktorije i Alberta, da bi joj odmah potom ovaj Muzej uputio poziv da priredi modnu reviju i njihovoj Galeriji "Rafael". Ona je poslovna žena 2014. godine po mišljenju Harpers Bazara UK, dobitnica dizajnerske nagrade Crveni tepih British Elle Style, ali i Bratsnkog modnog saveta.
U TV Feljtonu "Princeza iz Ženidbe Dušanove" Roksanda Ilinčić govori o tome kako i danas voli plavu školsku kecelju, koja je bila njen prvi modni buntovnički izazov stilskoj ukalupljenosti. O prvim londonskim revijama koje je smišljala i organizovala, kako bi bila primećena. Čega se odricala, šta je na početku bilo teško, a šta je danas, kada ona diktira trend u svetu modne industrije.
TV Feljton RTS-a objavljuje eksluzivne snimke pripreme ovog jedinstvenog modnog događaja humanitarnog karaktera, kao i kolekciju Roksande Ilinčić za sledeću jesen i zimu, inspirisanu filmom "Noćni portir".
Autor: Vojka Pajkić Đorđević
Reditelj: Maja Mandić

repriza, 5. avgust u 04:35 i 12:35

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара