Na veslu priča: Mitsko vreme - Miroljub Milanović

Miroljub Milanović, na Mlavi u Petrovcu na Mlavi, u kome je proveo radni vek, poredi slatke snove sa gorkom stvarnošću. Ukus crnog talasa… Dokle izdaja može da ide, koliko lično? Zamislite Petrovac kao magnet, kao svetlost grada, čvorište obrazovanja, vreve… Koliko daleko se ide po sreću? Kako se ostvaruju snovi, ko ume da ih prihvati? Šta može da donese „sve ili ništa“? Kakva je to priča bez pouke?

Miroljub Milanović, rođen je 1947. godine u selu Krvije. Predavao je književnost u Gimnaziji "Mladost" u Petrovcu na Mlavi. Objavio je tri zbirke pripovedaka, dve knjige kritika i roman "Lov na visoravni". Dobitnik je nagrade "Jovan Skerlić" 2016. godine. Prozu i književne kritike objavljivao u Politici i Borbi i književnoj periodici. Dobitnik većeg broja nacionalnih nagrada za književnost.

Reditelj, autor koncepta: Rastko Šejić; kompozitor: Vladimir Lešić; direktor fotografije: Časlav Petrović; snimatelj: Marko Ristić; montažer: Milan Pejnović; dizajner: Zoran Mujbegović; asistent kamere: Milan Džodić; spiker: Aleksandar Novaković;čamdžije: vatrogasci Saša Milojković, Ivica Ivanović, Stefan Radosavljević, Danko Stojković, Saša Janković, Veljko Životić, Saša Ljubomirović (komandant), i izviđač Đorđe Ristić; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić.

Produkcija: Udruženje „Šta hoćeš" 2018.

Projekat podržali: Ministarstvo kulture i informisanja, Opština Petrovac na Mlavi

repriza, 5. juli u 02:47 i 10:47

broj komentara 0 pošalji komentar