Tragovima ludog, mladog sveta

Koncert za ludi, mladi svet ostao je upamćen po inovacijama u video-formi. Ekipa koncerta je u želji da novu i energičnu muziku izmesti iz studija, eksperimentisala sa lokacijama za snimanje, sa režijom i montažom. O uticaju emisije na rokenrol kulturu na ovim prostorima govore rok kritičari Petar Peca Popović, Moma Rajin i Aleksandar Žikić, prof. dr Radina Vučetić i istoričar mr Marko Perić, autor knjige Koncert za ludi mladi svet.

Ključna tema je slika vremena u kojem nastaje serija, a naročito promene u starim medijima i razvoj novih. O tome govore: Višnja Marjanović, urednica časopisa Džuboks, Bane Cvetković, prvi voditelj emisije, Nikola Nešković, novinar i urednik Radio Beograda i Televizije Beograd, članovi bendova koji su tada svirali - braća Jelić, Vlada Janković Džet, Zoran Simjanović, Bojan Hreljac i Slobodan Orlić, kao i reditelji sa Borisom Miljkovićem na čelu.
Važan segment emisije je arhiva iz sačuvanih epizoda Koncerta za ludi mladi svet.
Direktor fotografije je Dragan Lapčević, montažer Zoran Popović, asistent režije Mišel Raković, režiju potpisuje Bojan Vorkapić. Urednice emisije su Lidija Božić, Selina Lovren Aksentić i Ana Milićević.

repriza, 27. mart u  02:05 i 10:05

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара