Stefan Milenković i Artlink

Četvrto izdanje Artlink festivala mladih talenata otvorio je 25. septembra, koncertom na Kolarcu, slavni violinista Stefan Milenković

U Kolarčevoj zadužbini, Stefan Milenković je nastupio sa orkestrom Artlink mladi virtuozi.
Stefanu Milenkoviću za posvećenost humanitarnim akcijama dodeljena su brojna priznanja, između ostalog, odličje Najhumanija ličnost 2003. godine.
Sa istim ciljem učestvovao je na mnogim gala koncertima pod pokroviteljstvom Uneska u Parizu, zajedno s Plasidom Domingom, Lorinom Mazelom, Aleksisom Vajsenbergom i Jehudijem Menjuhinom.
Kao pasionirani kamerni muzičar, redovno sarađuje s uglednim interpretatorima u različitim instrumentalnim formacijama.
Uspesi Stefana Milenkovića obuhvataju i osvajanje visokih nagrada i ulaske u finala najpoznatijih violinskih konkursa, te je tako u sedmoj godini već bio laureat Međunarodnog violinskog takmičenja Jaroslav Kocijan, da bi kasnije osvijio priznanja Kraljica Elizabeta u Belgiji, Tibor Varga u Švajcarskoj, Rodolfo Lipicer i Nikolo Paganini u Italiji, Ludvig Špor u Nemačkoj i Jehudi Menjuhin u Engleskoj.
Kritičari primećuju da Milenković ima lepotu zvuka Davida Ojstraha, čistotu i logiku fraze Henrika Šeringa, virtuozitet Jaše Hajfeca, ljubav prema muzici Jehudija Menjuhina i temperament i radost Jicaka Perlmana.

repriza, 06.11.2017. u 05:10 i 13:10 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво