Mađioničari: Griffony

Naš ugledni mađioničar Griffony u ovoj emisiji govori šta bi sve, osim trikova, morao da zna veliki mađioničar. Prostor u kome vežba prepun je relevantne svetske literature: enciklopedija, istorija, monografija, časopisa o magiji. Svaki veliki mađioničar poseduje i veliku kolekciju trikova.

Griffony govori o najstarijem poznatom triku, starom više hiljada godina, koji vodi poreklo iz starog Egipta. Iz njegovog kazivanja saznaćete koja je najstarija knjiga o mađioničarstvu, ko je proganjao i spaljivao mađioničare kao vešce. Kada su Srbi dobili prvu knjigu o mađioničarima? Ko su najveći mađioničari u istoriji? Kako je Erik Vajs, najpopularniji mađioničar, dobio ime po kome je zapamćen - Hari Hudini? Ko je Rober Oden, ko je Okito i po čemu su poznati - govori Griffony i izvodi trikove.
Iz njegove privatne kolekcije gledaoci RTS -a moći će da vide Borislava Milojkovića, Borry 1, najpopularnijeg mađioničara u istoriji srpske magije.  Borra je uvršćen u svetske mađioničarske legedne.
Ko su vodeći mađioničari današnjice? Ko su Griffony-jevi prijatelji iz svetske mađioničarske elite - saznaćete u ovoj emisiji.
Autor: Dragan Kolarević

repriza, 2. oktobar u 01:00 i 09:00

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара