Читај ми!

Ostavi sve i čitaj: Ana Sofrenović

„Knjiga ima magičnost u sebi. Ima jedan svet između dve korice u koji čovek ulazi sam i određuje i zvuk i sliku“, kaže glumica Ana Sofrenović u novom izdanju emisije Ostavi sve i čitaj.

Ana Sofrenović, nagrađivana filmska i pozorišna glumica, pevačica džeza i filmske muzike, reditelj, istraživač glasa i interdisciplinarnog teatra i slobodni umetnik, smatra da je promena jedini odnos na koji može da računa. Upravo zato, nju okupira tema budućnosti živog nastupa u novoj digitalnoj eri, autentični izraz i osvajanje novih umetničkih prostora. Govoreći o aktuelnoj kulturnoj politici, institucionalnoj nebrizi za čitavo bogatstvo mogućnosti kojima raspolažemo i poziciji knjige u našem društvu, Ana Sofrenović ističe snagu pojedinaca i podseća da potreba za sadržajem ne jenjava i da će uvek postojati.
U svet knjige ušla je kao dete oduševljavajući se bajkama i fantastikom, pričama o ljudskom iskustvu, što je kasnije uticalo i na njen izbor glumačkog poziva. Na kraju, Ana Sofrenović kaže: „Ostavi sve i čitaj Malog princa, zato što u sebi sadrži mnoge knjige i mnoga iskustva."
Autor i urednik: Gorica Zarić Jovanović
Reditelj: Dragomir Zupanc
Fotograf: Nenad Pavlović
Proizvodnja: RTS-TVB, 2015.

repriza, 26.januar u 00:01 i 08:01

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво