Plava ptica

Kako se lako množi brojem devet, odakle su Snorkijevci, Štrumpfovi i Tin Tin, gde se nalazi spomenik koji piški, kako je nastao sapun i šta je to žedna, a šta ledomat-čaša, saznajte u našoj novoj epizodi "Plave ptice", u subotu, 7. decembra u 12:05č na Prvom programu Televizije Srbije.

"Ako vam množenje brojem devet ne ide od ruke, upotrebite ruke!", kaže Gospođa Ž. Zaista je odlična caka! I potrebne su vam šake i jedna olovka, kojom nećete da pišete po papiru, nego po prstima. I množićete kao da ste to oduvek znali.

Ovog puta idemo u Belgiju, državu u Evropi, u kojoj su nastali razni junaci crtaća: Snorkijevci, Štrumpfovi, Tin Tin, ali odakle je potekao i vrlo važan muzički duvački instrument - saksofon. Belgija je toliko osvetljena uličnom rasvetom, da se vidi čak sa Meseca! I do Meseca se čuje uživanje kad se jede belgijska čokolada. Dobro, dobro, malo preterujemo, ali je zaista odliična. Znate za stalno nadmetanje između Francuske i Belgije oko toga čiji je pomfrit? O svemu tome, saznaćemo iz naše nove pesme o Belgiji.

Naša kuvarica pripremiće jabukovište. Da li će se Osman i Borka prepasti ili će ga smazati, videćemo... Naša neumorna gusarska posada kreće u novu plovidbu. Ovog puta love nova znanja o nastanku i značaju sapuna.

Naš četverac će pogađati šta povezuje peglu i pozorište. Ne sumnjate valjda da će svi upadati u reč jedni drugima od navalice ideja koje imaju, da će se malo posvađati, ali da će na kraju, timski, doći do rešenja. A to je jedino važno!

I najzad... imaćemo priču o pesku i slikanju peskom. Ugostićemo drugarice iz Porodičnog centra "Zanima". Saznaćemo šta se sve može naslikati, ali saznaćemo i kako izgledaju izložbe slika naslikane tim nemirnim peskom.

Urednice i scenaristkinje su Jelena Popadić Sumić i Dunja Petrović, reditelj Ivan Milanović, scenografkinje Mirjana Andrejević i Tanja Ivanović, kostimografkinja Irina Mitrinović, kompozitor songova Dragoljub Ilić, a glumci Osman Ahmed, Borka Tomović, Marija Medenica, Andrijana Oliverić i Miroslav Miško Petrović.

Naš mejl je plava.ptica@rts.rs, a adresa je Takovska 10, 11 000 Beograd, za emisiju "Plava ptica".

Let let do sledeće subote u 12 i 5!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво