Plava ptica

Šta povezuje sliku i krv, gde je jojo bio oružje, gde postoje brda od čokolade, šta je to pustinjska lađa, a šta krekerak - saznajte u novom letu naše Plave ptice radoznalice, u subotu 23. novembra 2019. Godine u 12:05č na našem Prvom programu.

Svi koji nose naočari imaju problem kada spolja uđu u neku zagrejanu prostoriju. Znamo svi - naočari se zamagle. Za to, verovali ili ne, postoji rešenje. Ha, pomislili ste da je tu naša i vaša Gospođa Ž? Tu je i ona, ali ovog puta rešenje ima naša Borčica pametnica.

Osman i Borka odlučuju da odu u državu u kojoj žive mini-pande, najveći orlovi, u kojoj je kokos na sve strane i u kojoj je čak dvesta vulkana. Naravno, reč je o Filipinima, državi sastavljenoj od ostrva.

Mislima ćemo putovati i do pustinje, jer ćemo upoznati osobine jedne kamile... Da li ste mogli da pretpostavite da kamila spada u grupu domaćih životinja? Ne?! Budite sa nama i saznajte zašto je to tako.

Mašta naše kuvarice nema kraja, ovog puta priprema krekerak! Hm, da li je to žaba ili rak? Ili užina? Saznaćemo.

Ugostićemo drage naše drugarice iz baletskog studija "Dens plus", koje će plesati sa metlama i četkama. Čudno, zar ne? A Borka će kroz celo druženje Osmana stavljati na teške muke i zadavati mu zagonetke, koje će on rešiti... Pardon, zbog kojih će se on ljutiti što ne može da ih reši. Zabavno je, poverujte nam na reč i budite sa nama u subotu, 23. novembra 2019. godine tačno u 12:05č. Mesto znate, Prvi program Televizije Srbije.

Urednice i scenaristkinje su Jelena Popadić Sumić i Dunja Petrović, reditelj Ivan Milanović, scenografkinje Mirjana Andrejević i Tanja Ivanović, kostimografkinja Irina Mitrinović, kompozitor songova Dragoljub Ilić, a glumci Osman Ahmed, Borka Tomović, Marija Medenica, Andrijana Oliverić i Miroslav Miško Petrović.

Naš mejl je plava.ptica@rts.rs, a adresa je Takovska 10, 11 000 Beograd, za emisiju "Plava ptica".

Let let do sledeće subote u 12 i 5!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво