Odbojka - EP, Srbija - Ukrajina

Srbiju do polufinala deli još samo jedna utakmica - protiv Ukrajine u utorak od 20.20 (RTS 1). Na putu do četvrtfinala naši odbojkaši izgubili su samo jedan set na šest mečeva, što govori o kvalitetu i spremnosti reprezentacije. Protivnik je relativno nepoznat, jer nije učestvovao na Šampionatima Evrope od 2005. godine.

Najbolji plasman Ukrajine na kontinentalnim prvenstvima do sada je bilo 6. mesto koje su osvojili 1993.

Ovo im je tek peto učešće i napravili su najveće iznenađenje u osmini finala. Pobedili su domaćina Belgiju sa 3:2 pred više od 12.000 gledalaca.

Pre toga su u grupi D savladali Češku i Crnu Goru sa 3:1 i Estoniju sa 3:0. Doživeli su maksimalne poraze od Holandije i Poljske.

Glavna snaga Ukrajine je generacija odbojkaša koja je na juniorskom prvenstvu Evrope osvojila srebro 2016. Hrabri su, nemaju šta da izgube i odlično serviraju. Njihov glavni napadač je korektor Dmitro Vjetskij koji je prošle sezone sa promenljivim uspehom igrao u Vojvodini.

Naša odbojkaška selekcija poslednji put sastala se sa Ukrajinom na Svetskom prvenstvu u Japanu 1998. kad smo trijumfovali sa 3:0.

Srbija je do sada na Šampionatima Evrope osvojila dve zlatne, jednu srebrnu i osam bronzanih medalja.

U ostalim mečevima četvrtfinala sastaju se: Rusija - Slovenija, Francuska - Italija i Poljska - Nemačka.

Komentator sa lica mesta Predrag Strajnić.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво