Odbojka - EP, Srbija - Češka

Evropsko prvenstvo ulazi u fazu eliminacija. Nokaut sistem počinje od osmine finala i naredni protivnik Srbije biće odbojkaši Češke već u subotu od 17 i 20. Naša selekcija osvojila je prvo mesto u grupi B u Antverpenu sa pet trijumfa, dok su Česi bili četvrti u Amsterdamu.

Od 1955. godine pa do danas sa Česima smo igrali 23 utakmice i postigli smo 12 pobeda uz 11 poraza. Najčešće smo se sastajali na Evropskim prvenstvima i tu je skor izjednačen 7-7. Već šest godina nismo imali međusobne duele, poslednji put igrali smo prijateljsku utakmicu u Češkoj 2013. u Svitavi kad smo poraženi sa 3:0.

Na šampionatu Evrope u grupi D odbojkaši Češke pobedili su Estoniju i Holandiju, ali su izgubili mečeve od Poljske, Ukrajine i Crne Gore. Ukoliko naša reprezentacija prođe u četvrtfinale, mogući rival biće im ponovo Belgija ili Ukrajina.

U ostalim utakmicama osmine finale sastaju se u Nantu: Francuska - Finska i Italija - Turska, u Ljubljani: Rusija - Grčka i Slovenija - Bugarska, u Apeldornu: Poljska - Španija i Holandija - Nemačka, u Antverpenu: Srbija - Češka i Belgija - Ukrajina.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво