Fudbal - Kv. za LŠ: Crvena zvezda - Jang Bojs

Pred fudbalerima Crvene zvezde je odlučujuća utakmica za ulazak u grupnu fazu Lige šampiona. Od 21 čas na našem Prvom programu moćićete u direktnom prenosu da pratite revanš meč plej ofa između Crvene zvezde i Jang Bojsa. Komentator utakmice biće Nemanja Matić.

Prvi susret plej ofa za ulazak u Ligu šampiona između Crvene zvezde i Jang Bojsa, koji je odigran na stadionu Švajcarska u Bernu, završen je remijem 2:2.

Strelci za crveno-bele bili su Degenek i Argentinac Mateo Garsija, dok su za šampiona švajcarske pogađali Asale i Oaro sa penala. Zvezda je u Švajcarskoj ostavila vrlo dobar utisak i postigla dva veoma važna gola u gostima, ali je ekipa Vladana Milojevića svesna da je pred njima još mnogo posla na prepunom stadionu Rajko Mitić u Beogradu, na putu do elite.

Jang Bojs je u prvom susretu prikazao napadačku i vrlo ofanzivnu igru, sa mnogo ukrstanja njihovih napadača Asalea, Engamaleua i Ensamea, a često su se iz drugog plana nadomak šesnaesterca našeg tima ubacivali vezisti Ebišer i Martins Pereira.

Videli smo i prodorne bekove švajcarskog tima, Lotombu i Ulisesa Garsiju, dok je njihovom odbranom komandovao prekaljeni Lustenberger, kapiten tima. Pod kraj utakmice, na ternu je bio i jedan od najboljih igrača u istoriji Jang Bojsa, iskusni 35-godišnji Francuz Oaro, koji je i postigao gol sa penala za svoj tim u 76. minutu, za konačnih 2:2.

Sa druge strane, u Zvezdinoj igri je na sredini nedostajao suspendovani Jovančić, koji se vraća u tim za ovaj meč. Njega je u prvoj utakmici menjao Ivanić na mestu centralnog veznog, a pored njega je na sredini igrao Hoze Kanjas koji je uz Borjana i Marina bio najbolji igrač u redovim Crvene zvezde. Kanjas je vrlo dobro pokrivao linije pasa na sredini terena, izlazio u blok i uvek bio blizu protivničkih vezista, čime je onemogućavao tečnu igru protivnika kroz pas na sredini terena.

Pri tom, Kanjas je bio i prvi igrač u presingu Crvene zvezde, gde je odlično izlazio visoko na štopere Lustenbergera i mladog 21-godišnjeg Cesigera, koji je u nekoliko navrata pokazivao nesigurnost u zadnjoj liniji Jang Bojsa.

Gobeljić je takođe bio vrlo dobar i u defanzivi i u napadačkim akcijama, a njegova požrtvovanost davala je samopouzdanje timu u odsudnim trenucima.

I Rodić je na levom beku u defanzivi pokrio sve, sem akcije u 74. minutu kada je Engamaleu probio po desnom krilu, te Boaći potom skrivio penal. Boaći se u špicu nije proslavio na prvom meču, dok su na krilima Vukanović i Garsija pravovremeno uspevali da se spuste u nisku zonu i pomognu u zatvaranju protivničkih bekova i krila. Šansu je u prvom susretu dobio i novajlija Tomane u špicu,  međutim jedan od junaka prvog meča bio je Argentinac Garsija, koji se na debiju upisao u strelce i dokazao da će biti veliko pojačanje za klub ove sezone.

Biće ovo i taktičko nadmudruvanje Milojevića i Herarda Seoanea, trenera Jang Bojsa koji je prošle sezone odbranio šampionsku titulu posle 59 godina i prvi put uveo tim u grupnu fazu Lige šampiona. Očekuje se prelepa atmosfera na prepunom stadionu Rajko Mitić i više od 50 000 gledalaca. Zvezdu pored pobede, drugu godinu za redom u grupu Lige šampiona vode i
remiji - 0:0 ili 1:1.

Revanš meč plej ofa za Ligu šampiona između Crvene zvezde i Jang Bojsa igra se od 21 čas, uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a. Komentator utakmice biće Nemanja Matić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво