Bićemo prvaci sveta - film

Film je priča o četiri pionira koji su osnovali Jugoslovensku školu košarke i koji su zaslužni za razvoj ovog sporta u Evropi - Nebojša Popović, Borisav Stanković, Radomir Šaper i Aleksandar Nikolić. (2015)

Centralni događaj je finalna utakmica na Svetskom prvenstvu u košarci 1970. koje je održano u Ljubljani, između timova Jugoslavije i Sjedinjenih Američkih Država. Iz vizure glavnog lika Nebojše pratimo razvoj i životni put entuzijasta koji su svojim profesionalizmom, idejama i naporima ostvarili svoj san - prvu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu, uz ogromnu pomoć istomišljenika iz svih krajeva bivše zemlje.

Uloge: Strahinja Blažić, Miloš Biković, Marko Janketić, Aleksandar Radojičić, Sergej Trifunović, Stefan Kapičić, Nebojša Dugalić, Goran Bogdan...
Režija: Darko Bajić

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво