Kulturni dnevnik

Televizija pamti svoje velikane. Povodom 61 - godišnjice naše kuće, na platou ispred Takovske 10, u Beogradu, svečano je otkriven spomenik Milivoju Mići Orloviću, a u Kulturnom dnevniku podsećamo se početaka Kulturno umetničkog programa i novinara i urednika koji su ga stvarali. Naš gost je reditelj Zdravko Šotra, čije su serije i TV filmovi obeležili šest decenija televizije.

Govorimo i o umetnosti kod nas i u svetu - izložba skulptura Radoša Antonijevića pod nazivom "Dekoltei i brojanice" otvorena je u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu.

U Domu omladine Beograda počeo je drugi deo Nomadskog letnjeg programa, izložbom Vladimira Veljaševića "Najbolji deo dana".

U Belgiji je postavljena jedna od najvećih skulptura na svetu, nazvana Veliki luk, francuskog konceptualnog umetnika Bernara Venea.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika 3, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Marija Miljević Rajšić
Montaža: Miloš Ačanski
Realizator: Sanja Redžić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]