Kulturni dnevnik

U Galeriji "Remont" otvorena je izložba finalista Nagrade "Dimitrije Bašičević Mangelos" i saopštena odluka žirija o laureatu ovog priznanja.

Međunarodni festival "Dani orgulja" zatvara jedan od najboljih koncertnih orguljaša današnjice, francuski umetnik Vensan Dibua, koji je od 2016. godine na prestižnoj poziciji titularnog orguljaša katedrale Notr Dam u Parizu.

U okviru 48. Filmskog festivala u Sopotu, održan je panel razgovor posvećen 95. godišnjici rođenja reditelja Puriše Đorđevića i otvorena izložba plakata njegovih filmova.

U Galeriji "Novembar" otvorena je izložba skulptura Marka Crnobrnje "O velikim malim ljudima i malim velikim brigama".

U Karlovim Varima u toku je 54. Međunarodni filmski festival, na koji je ove godine stiglo više od 300 filmskih stvaralaca, a predstavljena su 182 igrana filma iz celog sveta, u više selekcija.

Gost Kulturnog dnevnika je reditelj i pisac Filip Čolović, povodom novog romana "Razbrajalica za Andreasa Sama".

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Marija Miljević Rajšić
Montaža: Marko Dragojević
Realizator: Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]