Kulturni dnevnik

U Baču je otvoren renovirani Franjevački samostan - deo projekta "Vekovi Bača", koji je za kulturno nasleđe u oblasti konzervacije nagrađen Grand prijem Evropske unije. Tim povodom gost Kulturnog dnevnika je dr Slavica Vujović, rukovodilac projekta "Vekovi Bača".

U fokusu Kulturnog dnevnika Spomenik mira - dar multimedijalne umetnice i mirovne aktivisktinje Joko Ono Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, kao i tradicionalni "Vidovdanski koncert" Simfonijskog orkestra RTS-a u porti Manastira Gračanice.

Predstavljamo publikaciju "Grupa MEČ: Retrospektiva od 1975. do 1990".

Govorimo o drugom "Viminacijum festu", 14. Međunarodnom festivalu kratke priče Kikinda šort i 22. Afro festivalu u Muzeju afričke umetnosti.

U Kulturnom dnevniku o našim pesnicima čija se poezija od skoro može čitati na Lyrikline.org.

Urednik Vojka Pajkić Đorđević
Realizator Maja Mandić
Montažer Boško Novaković

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара