Kulturni dnevnik

Obeležavajući 175. godišnjicu od osnivanja i prvu godišnjicu od svečanog otvaranja obnovljenog Narodnog muzeja u Beogradu, u saradnji sa Galerijom Matice srpske u muzejskom Atrijumu otvorena je izložba "Đura Jakšić, između mita i stvarnosti".

Film "Juče", oskarovca Denija Bojla, stigao je u srpske bioskope. Rokenrol komedija svojevrsna je posveta "Bitlsima".

U Jugoslovenskom dramskom pozorištu ceremonijom primopredaje organizacije Festivala nove evropske drame počelo je nulto beogradsko izdanje.

Izložbu "Slikarstvo po meri čoveka" u Galeriji RTS čini izbor od četrdesetak slika i crteža iz opusa Bogića Risimovića - Risima.

U Atini je u Muzeju Akropolja posetiocima prvi put omogućeno da posete iskopine u podzemnom drevnom gradu, ispod tog muzeja koji obeležava deset godina postojanja.

Gošća Kulturnog dnevnika je Smiljka Isaković, čembalistkinja, dobitnica priznanja za životno delo Udruženja muzičkih umetnika Srbije.

Urednik: Marko Rajković
Realizator: Maja Mandić
Montažer: Branislav Popović

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво