Kulturni dnevnik

Ovogodišnji 28. Beogradski letnji festival, otvoriće 21. juna predstava „Antigona - 2000 godina kasnije". Producent pozorišta "Ulisis" Duško Ljuština, tim povodom je gost Kulturnog dnevnika.

Tema Kulturnog dnevnika je građanska inicijativa da se ograniči emitovanje rijaliti programa na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.

U Kulturnom dnevniku govorimo o izložbi u Galeriji SANU, kojom se obeležava sedamdeset godina Grafičkog kolektiva, kao i o delima Rajka Popivode izloženim u Galeriji Narodnog muzeja u Kraljevu.

U rubrici "Mi u svetu" izveštavamo sa umetničkog događaja u Vatikanu, kojim se obeležava pet vekova od smrti Leonarda da Vinčija.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Dragana Pantić
Realizator: Marija Sredojević
Montažer: Branislav Popović

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]