S Tamarom u akciji

Poslednja epizoda sedme sezone posvećena je posebnoj akciji koju autorka projekta, Tamara Grujić realizuje već treći put zaredom a to je akcija pomoći široj društvenoj zajednici. Ovoga puta cilj je bio renoviranje seoske osnovne škole u selu Guberevac, u opštini Knić.

Tamara Grujić, TV autor: "TV serijal i humanitarnji projekat "S Tamarom u akciji" je od početka emitovanja na Javnom servisu, tačnije od početka 2016- te godine, do sada u sedam emitovanih sezona, renovirala 92 doma socijalno ugroženih porodica koje žive na teritorijama severa Kosova (12 porodica) , južne Srbije (28 porodica), istočne Srbije (26 porodica), zapadne (13 porodica) i centralne Srbije (11 porodica).

Na kraju pete sezone, produkcija emisije uspela je da obezbedi budžet za specijalne epizode kojima bi završavali svaku sezonu, želeći da te specijalne epizode obuhvataju veću kvadraturu i da budu usmerene na dečije institucije, ili institucije ranjivih grupa ljudi kojima je potrebna pomoć u građevinskom smislu. Tako su petu sezonu završili sa renoviranjem hemato-onkološkog odeljenja Pedijatrijske klinike u Kragujevcu, obezbedivši donacije i pokrenuvši akciju i za prikupljanje sredstava za nabavku teretnog lifta koji u toj instituciji nije postojao od 1964. godine. Krajem 2018 godine, lift je svečano pušten u rad. Šestu sezonu ekipa emisije završila je u Užicu, renovirajući dva stambena objekta koja su namenjena licima koje boluju od cerebralne i dečije paralize, u sklopu nove usluge koja treba da zaživi u našoj zemlji, a to je "život uz tuđu negu i pomoć".

Ovu sezonu TV serijala i humanitarnog projekta "S Tamarom u akciji", sedmu po redu, ekipa je usmerila na pomoć dečijim obrazovnim institucijama, tačnije seoskim osnovnim školama, sa željom da promoviše prednosti odrastanja dece koja žive u manjim sredinama, obezbeđujući iste uslove osnovnog obrazovanja kao što imaju deca koja žive u većim gradovima.

Prijavu za ogranak škole "Rada Šubakić" u selu Guberevac, na opštini Knić, emisija je dobila od humanitarne organizacije "Srcem za Šumadiju". Škola se nalazi na bajkovitom uzvišenju u centru sela Guberevac, u blizini puta Gruža- Kraljevo. Školu pohađa oko 50 đaka, a početkom septembra očekuju još toliko prvaka. Škola je građena kao baraka, bez toplotne izolacije, protivpožarne zaštite, rešenog grejnog pitanja, ima veoma loše podove, fiskulturnu salu, nema opremljenu kuhinju, ni uslove da se u istoj priprema hrana, a u najkritičnijem stanju bili su mokri čvorovi (čučavci)."

Tamara Grujić: "U višenedeljnoj akciji, zahvaljujući prijateljima serijala- sponzorima, pre svega Dunav osiguranju i generalnom sponzoru emisije - brendu građevinskog materijala "Sika", Tamarina ekipa je uz nesebičnu pomoć lokalnih majstora pristupila renoviranju prostora od 400 kvadrata. U akciji je urađena fasada od kamene vune, prema svim procedurama kako bi škola dobila protivpožarnu zaštitnu... Urađeni su i novi podovi, okrečena je cela škola, opremljene kuhinja i trpezarija, renovirana je sala za fizičko (inače jedina sportska hala u tom kraju), kompletno je renovirano 12 mokrih čvorova za đake i nastavnike."

Zahvaljujući višegodišnjoj akciji "Knjiga solidarnosti", najstarijoj programskoj akciji RTS- a o uz saradnju PJ Baština i kulturna produkcija RTS- a, škola je dobila i 500 novih knjiga za školsku biblioteku.

Post diplomci i studenti četvrte godine zidnog slikarstva iz Kragujevca, su sve učionice ukrasili novim ilustracijama, a opremljena je i prostorija za predškolce koja ranije nije postojala.

Tamara Grujić: "Snimanje ove epizode trajalo je nekoliko nedelja, a u dekorisanju škole na kraju svih radova učestvovale su i sve porodice sedme sezone emisije "S Tamarom u akciji". Ekipa i ja se ovom akcijom pozdravljamo na kratko od naših divnih, vernih gledalaca, pratilaca i najavljujemo nove epizode za septembar mesec- na istom kanalu, u istom terminu."

Svečani završetak sedme TV sezone emisije "S Tamarom u akciji" na programu je u petak 14. juna na Prvom programu Javnog servisa Srbije sa početkom u 22 č.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво