Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je reditelj Darko Bajić.

Premijerom Bajićevog filma "Linija života" 8. maja će biti otvoren dvanaesti Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldoks .

U Prodajnoj galeriji Beograd otvara se grupna izložba Vladislava Šćepanovica, Dragana Zdravkovića, Ivana Grubanova i Vladimira Perića. Zajednički imenitelj je Venecijansko bijenale.

Predstavljamo roman "Kuća" Ivane Đilas.

Stanko Jovanović, dirigent simfonijskog orkestra RTS-a, koncertno je obeležio 30 godina rada.

Najavljujemo beogradski nastup "Still Corners , dream pop benda" iz Velike Britanije.

U galeriji "Menjačnica" Goethe-Instituta otvaranje izložbe "007".

U Moskvi je aukcijska kuća Sotbi organizovala izložbu radova ruskih i holandskih slikara, kao uvod za aukciju u Londonu.

Od mini suknji do vrućih pantalona, Meri Kvant je lansirala revoluciju u svetu mode. U londonskom Viktorija i Albert muzeju u toku je izložba posvećena ovoj ikoni stila.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik re-afirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Maja Tucaković
Montaža Miloš Ačanski
Realizacija Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]