Kulturni dnevnik

Gošća Kulturnog dnevnika je glumica Nada Šargin povodom premijernog prikazivanja igranog TV filma "O životu i o smrtu", po scenariju Predraga Perišića i u režiji Predraga Velinovića, koji će biti emitovan 23. aprila u 21.25 na Prvom programu RTS-a.

Povodom dvadesetogodišnjice bombardovanja zgrade Radio-televizije Srbije i pogibije 16 radnika naše kuće u noći 23. aprila 1999. godine, počeli su dani sećanja pod nazivom "Tišina u Aberdarevoj". Predstavljene su: maketa budućeg Memorijalnog centra, rad autora studija "Neoarhitekti'', knjiga RTS izdavaštva "O životu i o smrti", nastala po filmskom scenariju Predraga Perišića, i izložba fotografija Branka Pelinovića i skulptura Katarine Tripković Pančić. Održan je i komemorativni skup sa nastupom Hora RTS-a..

U Centru Sava u Beogradu, Nacionalni plesni ansambl Koreje izveo je performans pod nazivom "Miris mastila", povodom obeležavanja 30 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i Koreje.

U Kraljevačkom pozorištu premijerno je izvedena predstava "Sumnja" Džona Patrika Šenlija u režiji Juga Đorđevića.

U Kulturnom centru Beograda predstavljena je knjiga Vladimira Tošića pod nazivom "Reči o muzici".

U egipatskom gradu Luksoru pronađena je grobnica stara više od 3.500 godina, a u Sohagu je restaurirana statua Ramzesa II, koji je vladao Egiptom pre 3.200 godina.

Urednik Lidija Božić
Montažer Miloš Ačanski
Realizator Sanja Redžić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]