Plava ptica

Kako se bira kraljica pčela? Šta radi kontrolor pahuljica? Gde se igraju kazačok i hopak? Odgovore na ova i još mnoga pitanja, otkrijte u subotu, 27. aprila, u 12:05, na Prvom programu RTS-a!

Osman će nas podsetiti da ne voli zimu jer je on stvoren za leto, kupanje i ronjenje. Borka neće imati ništa protiv leta, mada će imati štošta protiv ronjenja jer više od svega mrzi kada joj se zamagle naočare. Sva sreća pa će naša Gospođa Ž imati rešenje i za zamagljene naočare, a i predlog za to gde roniti zimi.

Kako bi razvila ljubav prema zimi kod Osmana, Borka će u goste pozvati Snežanu Pahuljac, kontrolorku pahulja. Od nje ćemo saznati sve o Fakultetu zimskih umetnosti, o Snežaninim omiljenim predmetima Vajanje u snegu i Valjanje u snegu, ali i zašto pahuljice žele da liče jedna na drugu.

Kroz novi veseli song, otputovaćemo u Ukrajinu, zemlju u kojoj se igra kazačok, svira na banduri i uživa u ukusu boršča. Pošto u "Plavoj ptici" muzike nikad dosta, ugostićemo i veoma talentovane drugare iz Muzičke škole "Davorin Jenko".

Naša gusarska posada otkriće nam štošta zanimljivo o pčelama, Gvozden će imati novu vežbu, Osman novi specijalni eksperment, a Gospodin Dž novu pitalicu. Zato ne propustite da nas gledate u subotu 27. aprila, u 12:05. na Prvom programu Televizije Srbije.

Urednice i scenaristkinje emisije su Dunja Petrović i Jelena Popadić Sumić, reditelj Ivan Milanović, kompozitor Dragoljub Ilić, animator Miloš Gojković, a glumci Borka Tomović, Osman Ahmed, Boris Milivojević, Andrijana Oliverić i naša specijalna gošća Sofija Juričan.

Let, let!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара