Kulturni dnevnik

Kulturno nasleđe Srbije, novi modeli istraživanja, prezentacije i zaštite kulturnog nasleđa, teme su naučne konferencije na kojoj je uvodno izlaganje dao prof. dr Darko Tanasković.

Kanadski umetnik Donald Veber, u čijem fokusu su posledice svetske moći, izlaže svoje fotografije u okviru festivala ''Vizualizator''.

Na dan kada se navršava sto godina od ujedinjenja Srba, Hrvata i Slovenaca, biće otvorena izložba ''Dan vredan veka'' u Palati Srbija. Izložba prati nastajanje Jugoslavije i odnos kulturne i intelektualne elite prema ujedinjenju. O izložbi govori gost Kulturnog dnevnika, kustos Radovan Cukić.

Predstavljamo knjigu istoričarke Branke Prpe ''Srpski intelektualci i Jugoslavija 1918-1929''. Za Kulturni dnevnik govore i pisac i filozof Filip Grbić i mlade umetnice, autorke grupne izložbe ''Figura kroz misao''.

U emisiji najavljujemo program ''Nišvil u Beogradu'' i govorimo o drugim događajima koji obeležavaju kulturnu scenu.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. 

Urednik: Snežana Stamenković Jojić

Realizator: Sanja Redžić

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво