Fudbal: Crvena zvezda - Napoli, snimak

Od 16:00 časova na Prvom programu RTS-a emitujemo snimak utakmice prvog kola grupe C Lige šampiona između Crvene zvezde i Napolija u trajanju od 60 minuta.

Fudbaleri Crvene zvezde, bivšeg evropskog i svetskog šanpiona, vratili su se u elitno klupsko takmičenje Evrope posle 26 godina. Ovo je debitantska sezona našeg najtrofejnijeg kluba u grupnoj fazi Lige šampiona, a crveno-beli se nalaze u grupi C sa ekipama Napolija, Liverpula i Pari Sen Žermena.

Prvi meč u takmičenju Zvezda je igrala protiv Napolija iz Italije na svim stadinu Rajko Mitić u Beogradu, u prelepoj atmosferi pred više od 50 000 gledalaca. Ekipa Vladana Milojevića hrabrom ogrom došla je i do prvog boda u nadmetanju, a najzanimljivije detalje tog meča moćićete da pogledate od 16:00 časova na Prvom programu RTS-a uz komentar Nemanje Matića.

U drugoj utakmici prvog kola grupe C, Liverpul je na svom Enfildu savladao Pari Sen Žermen sa 3:2. Crvena zvezda je poslednji put nastupala u društvu najboljih u sezoni 1991/92 kada zbog rata u Jugoslaviji nije mogla da igra mečeve kao domaćin u Beogradu, već je tada Zvezda domaćin bila u Sofiji ekipama Sampdorije, Anderlehta i Panatinaikosa.

To znači da su crveno-beli zapravo poslednji meč kao domaćin u društvu najboljih odigrali 1991, u polufinalu takmičenja protiv Bajerna iz Minhena kada je bilo 2:2 i kada su kasnije u finalu u Bariju igrači Zvezde došli i do evropske titule.

1993. godine osnovana je Liga šampiona u ovom formatu i Crvena zvezda nije uspevala da se plasira u to takmičenje sve do dolaska Vladana Milojevića na klupu tima.

Ovo je bila prva utakmica koju je Zvezda odigrala pred prepunim tribinama stadiona Rajko Mitić u Ligi šampiona, a i pored uloge velikog favorita, Napoli nije uspeo da dođe do pobede usled hrabre i odlučne igre našeg šampiona.

Naredni meč u Ligi šampiona Zvezda igra 3. oktobra u Parizu, na Parku prinčeva, protiv velikog favorita Pari Sen Žermena.

Komentator snimka utaknice između Crvene zvezde i Napolija koji će trajati 60 minuta i koji emitujemo od 16:00 časova na Prvom programu RTS-a biće Nemanja Matić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво