Fudbal - Kv. za LE: Radnički (Niš) - Makabi

Iako su doživeli poraz u Izraelu od Makabija, fudbaleri Radničkog iz Niša veruju da mogu do prve ovosezonske senzacije u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Nišlije će u revanšu pokušati da nadoknade dva gola zaostatka pred svojim navijačima na Čairu i plasiraju se u treće kolo. Meč se igra u četvrtak, u 21.00, uz direktan prenos na Drugom programu RTS-a.

Radički iz Niša je u prvom kolu eliminisao Gziru sa Malte rezultatom 5:0 u dvomeču. Dobro su počeli i domaći šampionat, pobedom u prvom kolu nad Proleterom iz Novog Sada rezultatom 3:1.

Nakon toga su usledila i prva dva poraza ove sezone. Najpred u Izraelu, na stadionu Netanja, kada ih je pobedio Makabi sa 2:0 golovima Islanđanina Kjartansona, te potom i u Beogradu, na stadionu Rajko Mitić, kada je ekipa Nenada Lalatovića poražena sa 2:0 u drugom kolu Super lige Srbije.

Radnički je željan afirmacije i dokazivanja na evropskoj sceni, pogotovo posle 35 godina odustva. Imali su igrači našeg tima i igrača više u finišu meča u Tel Avivu, ali brojčanu prendnost nisu uspeli da krunišu golom.

U ekipi Radničkog zbog povrede na oba susreta u kojima su poraženi nije bilo Nermina Haskića, jednog od najboljih fudbalera ekipe. 

Sa druge strane, na klupi Makabija sedi naš stručnjak, Vladimir Ivić, dok se na golu tima nalazi naš reprezentativni goloman, Predrag Rajković. Makabi novu sezonu u domaćem šampionatu započinje tek 25. avgusta.

Do sada su odigrali dva zvanična meča u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, protiv Ferencvaroša iz Mađarske, dok su tek treći meč ove sezone odigrali upravo pre svojom publikom kada su pobedili Radnički iz Niša sa 2:0. Prošle godine Makabi je bio vicešampion Izraela.

Nišlije su sa druge strane bile na trećem mestu superligaške tabele prošle sezone, što im je omogućilo da se vrate na evropsku scenu posle 35 punih godina odustva.

U ekipi Radničkog iz Niša, mnogo toga će zavisiti od odbrane kojom komanduje mladi Pankov, potom od golmana Živkovića, te kapitena Nome iz Japana, zadnjeg veznog Mićića i napadača Grbića koji čine okosnicu ove Lalatovićeve ekipe.

Da li su spremni za najveći podvig u svojim karijerama i najveći uspeh u poslednjih 35 godina od kako Radnički nije nastupao u Evropi, biće poznato u četvrtak od 21.00 časa kada će početi duel između Nišlija i Makabija iz Tel Aviva.

Makabi ima odličnu prenost od 2:0 iz prvog duela i biće favorit za prolaz dalje. 
Radnički će čekati svoju priliku za napad i iznenađenje.

Direktan prenos utakmice je od 21 čas na Drugom programu RTS-a.

Komentator će i ovoga puta biti Nemanja Matić. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво