Fudbal - Kv. za LŠ: Suduva - Crvena Zvezda

Posle pobede od 3:0 pred svojim navijačima, Crvena zvezda gostuje u Marijampoleu kod ekipe Suduve u revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Iako imaju veliku prednost, izabranici Vladana Milojevića pobedom u Litvaniji žele da potvrde plasman u treće kolo. Utakmica se igra u sreda, od 19.30 časova, uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a.

Crvena zvezda je lako i ubedljivo slavila u prvom meču na Suduvom sa 3:0, a strelci za naš klub bili su Ebesilio i Nemanja Radonjić, dvostruki strelac na tom susretu.

Prednost našeg predstavnika u prvom međusobnom susretu ovih rivala na međunarodnoj sceni, mogla je biti i ubedljivija posle prvog susreta na stadionu Rajko Mitić, jer Zvezda je prikazala pre svega ubedljiviju i konkretniju igru, pogotovo u završnoj fazi napada.

Suduva nije uputila ni jedan direktan udarac u okvir gola Milana Borjana tokom tih 90 minuta igre, tako da su izabranici Vladana Milojevića veliki favoriti za prolaz u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Meč će se igrati u Sportskom centru Marijampole, u istoimenom gradu koji se nalazi nedaleko od granice sa Poljskom i granice sa Kalinjingradskom oblasti Rusije, u južnom delu Litvanije.

Stadion prima svega 6 250 navijača, a u svom prvom nastupu u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Suduva je na pragu eliminacije već u drugom kolu posle ubedljivog poraza u našoj prestonici.

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević izveo je kombinovan sastav protiv Radničkog iz Niša u drugom kolu Super lige Srbije, ali su i pored toga, igrači aktuelnog šampiona naše zemlje, zabeležili laku i rustinsku pobedu od 2:0, u utakmici koja nam nije donela ni mnogo lepote ni previše atraktivnosti, niti lepih poteza. Golove za Crvenu zvezdu protiv Nišlija postigli su Rodić i Ben sa penala.

Što se Suduve tiče, oni su prošle godine osvojili svoju prvu titulu šampiona Litvanije, a u prvom kolu napravili su senzaciju i eliminisali Apoel sa Kipra. U A ligi Litvaniji odigrano je 19 kola šampionata, a Suduva je ponovo na prvom mestu i devet kola pre kraja šampionata ima osam bodova prednosti u odnosu na ekipu Žalgirisa.

Na poslednjih pet susreta Suduva je tri puta poražena i dva puta su slavili, dok je Crvena zvezda od starta nove sezone zabeležila četiri pobede i samo jedan remi sa Spartaksom iz Letonije u prvom kolu kada je bilo 0:0. Milojevićeva ekipa je potom redom pobeđivala Spartaks sa 2:0, Dinamo iz Vranja sa 3:0, Suduvu sa 3:0 i Radnički Niš sa 2:0, što znači da igrači našeg tima još uven nisu primili gol na pet zvaničnih utakmica ove sezone, a postigli su čak 10 pogodaka na ta četiri susreta.

Utakmica između Suduve i Crvene zvezde, igra se u sredu od 19.30 časova u Litvaniji, u gradu Marijampoleu koji ima svega oko 35000 stanovnika.

Direktan prenos je na Prvom programu RTS-a.

Komentator utakmice je Nemanja Matić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара