60 najlepših narodnih pesama

Lepa Lukić i Radoslav Graić, legende srpske muzike započeće proces glasanja za izbor 60 najlepših narodnih pesama: u ovonedeljno izdanje emisije donose listu od deset omiljenih pesama! Zvanično glasanje za gledaoce RTS-a i slušaoce Prvog programa Radio Beograda počinje 5. marta.

Milan Popović, voditelj i autor emisije: "Za gledaoce će posebno biti zanimljivo kako će glasati juniorski svetski prvak u harmonici, Veljko Milojković iz sela Šetka kod Ražnja. On je prvak sveta u izvođenju klasične muzike a ljubitelj stare narodne muzike. Lena Mijailović ima 5 godina i verni je gledalac emisije "60 najlepših narodnih pesama". Ona odrasta uz narodnu muziku i itekako ima favorite u našem takmičenju. A profesor dr Bešir Ljušković - pukovnik, aforističar, pesnik i stomatolog, nije samo doneo svoje glasove za najlepših 60 narodnih pesama već je i pomalo zapevao!"

Šef narodnog orkestra RTS-a, Vlada Panović, na harmonici će pratiti Danicu Krstić i Mladena Lukića, članove sastava "Balkanika", koji će predstavljati Srbiju na Pesmi Evrovizije 2018.

Voditelji emisije: Bojana Marković i Milan Popović

Urednici emisije: Dušan Šukletović i Milan Popović
Muzički urednici: Jovana Dukić i Dušan Šukletović
Scenario: po ideji Milana Popovića
Reditelji: Petar Stanojlović, Darko Kamarit, Milica Soldatović Mikić i Miodrag Kolarić

Podsećamo: Osim televizijske emisije, subotom je od 14.00 na Prvom programu Radio Beograda istoimena radijska emisija "60 najlepših narodnih pesama" (urednik i voditelj Nenad Kamidžorac).

Pratite sve aktuelnosti u vezi sa projektom "60 najlepših narodnih pesama":
- Zvanični RTS Youtube kanal: RTS 60 najlepših narodnih pesama
- Fejsbuk stranica: 60 najlepših narodnih pesama (@60narodnih)
- Tviter nalog: @RTS_60narodnih
Kontaktirajte nas, imejl adresa je: 60narodnih@rts.rs

broj komentara 0 pošalji komentar