Nemanjići - rađanje kraljevine

Druga epizoda: "Miroslavljevo jevanđelje"

U dvoru, u Stonu, Nemanju muče noćne more zbog brata Tihomira koji je nesrećno poginuo boreći se u vizantijskoj vojsci protiv koje je Nemanja ratovao. Vlastelini nagovaraju Nemanju da napadne vizantijsku vojsku.

Na povratku u Rašku, Nemanja i Ana sa decom - Stefanom, Vukanom i Rastkom, posete brata Miroslava u čijoj skriptarnici rade Miroslavljevo jevanđelje.

Do Nemanje stigne vest da je Manojlo Komnin umro i da se u Carigradu razvila bespoštedna borba za vlast. Nemanja namerava da napadne Vizantiju i za taj plan dobije podršku od Ugarske i neubedljiva obećanja od Mletaka.

Reditelj serije "Nemanjići - rađanje kraljevine" je Marko Marinković, a scenarista Gordan Mihić.

Glavne uloge u ovoj epizodi igraju Mladen Nelević, Dubravka Mijatović, Miki Krstović i Goran Sultanović.

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво