Balkanskom ulicom: Stanislav Hočevar

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar, autorki emisije Balkanskom ulicom, govori o svom odrastanju u Sloveniji, porodičnoj tragediji koja ga je zadesila u detinjstvu kao najmlađe od četvoro dece, odluci da se posveti veri.

Govori o odrastanju u doba Titovih pionira, zašto su u poslednjih 20 godina beogradski nadbiskupi uvek Slovenci, da li će papa doći u Niš 2013, koji je najsrećniji i najtužniji trenutak obeležio njegov privatni život, kako preživeti problematičnu 2011. godinu, o pomirenju, vinu, odbojci, odricanju i primanju.

Autor: Vesna Dedić 

broj komentara 6 pošalji komentar
(sreda, 30. jan 2013, 04:30) - Јосип Бибић [neregistrovani]

Прекрасна емисија

Све похвале госпођи Дедић и редакцијском тиму за емисију и преузвишеном господину надбискупу београдском монс.Станиславу Хочевару за учешће у емисији и његову дојемну животну причу.

(utorak, 01. feb 2011, 12:37) - frenky [neregistrovani]

KRŠĆANI SMO

Ako je ljudka istorija učinila da se ljudi kršćanstva razdvajaju, razvijaju svoje običaje i tradicije, a danas kad se susretne ista religija sa dva, tri ili više običaja, polemika nastaje u tome KO JE U PRAVU?

Kada ćemo naučiti da odvajamo tradiciju od religije i tako da je, možda upoređujemo?

Iista nam je Biblija i Sveto Pismo, učimo iz njega i primenimo:

"Ko nije protiv nas, za nas je!"
KRŠĆANI SVIH ZEMALJA; NACIJA; JEZIKA; TRADICIJA; OBIČAJA; ISPOVESTI; LOKALITETA,...

U J E D I N I M O S E !!!

Neka je Hvaljen Bog sada i vazda!

(utorak, 01. feb 2011, 03:51) - Leksija [neregistrovani]

Priprema i misija

@ Tomislav: A kako je to Vesna „trebala“ da se bolje pripremi? I: šta mislite koliko bi trajala ta emisija o misiji jednog nadbiskupa? Sigurno ne 45 minuta. I: šta mislite o koncepciji autorske emisije „Balkanskom ulicom“: treba li da se samoukine, pa da Vesna izigriva vernika koji zna etikeciju rimokatoličke crkve? Jer: bojim se da iza vaše (kao i MIlicine) primedbe o boljoj pripremi stoji samo zamerka činjenici da ga je pitala kako da ga oslovi, što je zapravo bio jedan od lepših trenutaka emisije. I nemam ništa protiv toga što ju je g. nadbiskup obavestio o mnogobrojnim formulama kojima ga pripadnici njegove pastve oslovljavaju, ali, da sam nešto ja (koja ne pripadam nijednoj veroispovesti, niti sam obožavateljka Vesne Dedić) bila na njegovom mestu, svakako bih dodala: „Ali oslovljavajte me, u granicama međuljudskog poštovanja, kako to vama najviše odgovara.“

(ponedeljak, 31. jan 2011, 07:07) - Tomislav [neregistrovani]

Misija kao sustina

Sa zadovoljstvom sam odgledao emisiju i slusao Nadbiskupa Hocevara. I ranije bilo je lepo cuti njegove poruke u prigodnim prilikama kao sto je Bozic ali u ovoj emisiji mogli smo dobiti direktne odgovore na pitanja. Vesna, bez ljutnje, za ovog gosta trebaili ste bolje da se pripremite i da se pitanja vise odnose na njegovu misiju a ne na njega licno kao sto i on kaze njegova sustina je njegova misija.
Inace volim vasu emisiju zato je i gledam. Nadam se da ce biti jos prilike da Nadbiskupa Hocevara vidimo ili u vasoj ili nekoj drugoj emisiji.

Hvala,
Tomislav

(nedelja, 30. jan 2011, 17:49) - Milica [neregistrovani]

polupismeni

Ova novinarka treba u svim oblastima da se doskoluje.Zao mi je da RTS nema kvalitetnije novinare.

(nedelja, 30. jan 2011, 14:36) - Dragan [neregistrovani]

Hvala Bogu da se neko setio krsta

Gospodjo Dedic jako je bila lepa tema vase emisije.Ja sam pravoslavac, ali pozdravljam sve moguce korake koji se preduzimaju da se svi hriscani ujedine i da proslost bude vec jednom slomljena.Vi ste napravili prvi korak u tom pravcu.Puno pozdrava vama i vasoj ekipi,i pozdravljam vaseg gosta.

Balkanskom ulicom Balkanskom ulicom

Autor:
Vesna Dedić

Značajne ličnosti, čija su imena i stvaralaštvo utkani u istoriju duha Beograda i Balkana, u emisiji „Balkanskom ulicom“ već petnaest godina zaredom- govore o svojim snovima o uspehu u velikom gradu ali i o trenucima sreće i tuge, koji su im obeležili život. [ detaljnije ]