Čitaj mi!

Medijska mreža srpske dijaspore: Američki san

Skadarlijsko veče u San Dijegu

Srpska pravoslavna crkva Svetog velikomučenika Georgija, nalazi se u srcu jednog od najlepših gradova u Americi, u San Dijegu. Na brdu iznad čuvenog "Mission Bay"-a ( Mišn Bej-a ) gde se često mešaju mirisi okeana sa prelepom aromom srpske tradicionalne hrane, ova parohija služi kao duhovni dom srpskom narodu, kao i drugim pravoslavnim vernicima.
 
 
Pored redovnih bogosluženja i proslava praznika, održavaju se različiti skupovi, festivali, predavanja, koncerti... Ova parohija se ističe svojim humanitarnim radom i poduhvatima za maticu.
 

 
Od projekata i poduhvata treba izdvojiti pomoć i finansiranje izgradnje farme krava pri manastiru Gračanica, pomoć Kliničkom centru u Kosovskoj Mitrovici, Prizrenskoj Bogosloviji, Manastiru Svete Petke Izvorske.
 

 
Osim toga, već četiri godine traje prikupljanje novca za božićne paketiće koji se šalju deci iz teških socio-ekonomskih okruženja, kao i deci ometenoj u razvoju.
 

 
Do sada je uz pomoć Humanitarne organizacije "Pomoć srpskoj deci" i Stolara Mila uručeno hiljade paketića. Zahvalnost parohija duguje svojim parohijanima i sugrađanima jer su svojim doprinosom omogućili da se pomogne ljudima i deci kojima je pomoć neophodna.
 

 
Autor emisije Dragan Rakonjac
Urednik Medijske mreže srpske dijaspore mr Mirjana Raičević Tasić