Čitaj mi!

Studio znanja: Savršen čovek u nesavršeno vreme

Od 30. septembra ekipa Studija znanja kreće sa novom, šestom sezonom! Spremili smo pregršt zanimljivih tema, a prva u nizu se bavi savršenim čovekom u nesavršenom svetu.

Globalizacija, učestalost ratova, egzistencijalnih kriza durštva i nas kao pojedinaca, pandemija, dominacija finansijkog kapitala.. Sve su to slike stvarnosti. Kakvi treba da budemo da bismo se snašli u tom konglomeratu pritisaka i da li je ideal savršenstva ostvariv u ovako nesavršenom svetu, pokušali smo da saznamo uz pomoć naših dragih gostiju.

Jelisaveta Bosanac, Igor Cvejić, Maja Bojić, Branka Matijević i Đorđe Ribić
Jelisaveta Bosanac, Igor Cvejić, Maja Bojić, Branka Matijević i Đorđe Ribić

Sa filozofom Igorom Cvejićem tragamo za univerzalnim vrednostima čoveka, dok sa sociološkinjom Brankom Matijević sagledavamo koje nam to vrednosti nameće 21. vek. A na koji način nam savremene tehnologije i IT sektor pomažu za lični rast, kao i kako nam olakšavaju život, oktriva nam softverski inženjer Đorđe Ribać.

Ekipa Studija znanja je rešila i da predstavi deo ekipe koja radi na realizaciji same emisije i koji, osim što su sjajni u poslu koji obavljaju, imaju dosta drugih interesovanja u kojima su uspešni. O kojim kolegama je reč i koje su nam to veštine pokazali, saznajte u petak oko 22 i 30h, i u subotu u 13h na našem drugom kanalu.

Otkrićemo vam da je novi član našeg tima, Jelisaveta Bosanac, sa voditeljkom Majom Bojić, recitovala divnu pesmu Mike Antića, ali o kojoj pesmi je reč, saznajte kraj malih ekrana ili na YouTube kanalu Opšteobrazovne redakcije.

Maja Bojić i Jelisaveta Bosanac
Maja Bojić i Jelisaveta Bosanac

Koje su se to ključne promene dešavale u poimanju savršenog čoveka u Zapadnoj civilizaciji, kao i koliko se poimanje savršenog razlikuje od kulture do kulture, otkriće nam kulturolog Marina Simić, dok će nam psiholog i psihoterapeut Kristina Brajović Car dati savate kako da se nosimo sa sve češćim neuspesima.

Novinari Studija znanja su u svojim prilozima sagledali različite fenomene - od slike savršenog koju kroje umetnici do lažnog predstavljanja zarad boljeg utiska u neformalnoj konverzaciji.

Vidimo se!

GlavniiodgovorniurednikOpšteobrazovneredakcije: Zoran Živković
Voditelj: Maja Bojić
Reditelj: Darko Kamarit