Čitaj mi!

Hroničar srpske dijaspore

Emisija „Hroničar srpske dijaspore“ govori o profesionalnom radu prof. dr Vladimira Grečića, koji pedeset godina istražuje migracije stanovništva i prati srpsku dijasporu.

Emisija „Hroničar srpske dijaspore" govori o profesionalnom radu prof. dr Vladimira Grečića, koji pedeset godina istražuje migracije stanovništva i prati srpsku dijasporu.

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu diplomirao je 1966. godine, a magistrirao 1970. Dve godine kasnije, 1972. godine doktorirao je, odbranivši doktorsku disertaciju pod nazivom „Savremene migracije radne snage u Evropi".

Profesor Grečić, radni vek je proveo na Institutu za međunarodnu politiku i privredu i na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Obajvio je preko dvestotine naučnih radova i knjiga koje se uglavno bave pitanjem migracija stanovništva.

Profesor Grečić je dobitnik više priznanja među kojima i Povelja Matice iseljenika Srbije za 2017. godinu za doprinos unapređenju veza države Srbije i naših ljudi u inostranstvu. Povod Teslinog dana u Srbiji 2021. godine, nagrađen je medaljom Tesline naučne fondacije iz Filadelfije, za svoj patriotski i naučni rad.

Urednik emisije Boban Kovačević

Reditelj Dragica Gačić