Čitaj mi!

Dramski utorak: Neko me ipak čeka

Izuzetne srpske glumice - Nada Šargin

Drugi naslov u okviru ciklusa "Izuzetne srpske glumice - Nada Šargin", koji prikazujemo u utorak, 12. jula na RTS Svet programu, je televizijski film "Neko me ipak čeka", snimljen 2009. godine po scenariju Duška Premovića u režiji Marka Novakovića.

Nada Šargin u filmu
Nada Šargin u filmu "Neko me ipak čeka"

U filmu "Neko me ipak čeka" iz ovog vremena, kroz prozor današnjeg turobnog i složenog trenutka, četiri žene bore se za svoj stav, svoj integritet, svoje dostojanstvo i svoje pravo na odluku na pitanje: roditi ili ugasiti novi život?

"Neko me ipak čeka", Dušanka Stojanović i Anica Dobra

Film se sastoji od tri povezane priče: u prvoj priči ("Hol") Vanja i Dara, žene srednjih godina različitih socijalnih statusa, susreću se u holu klinike dok čekaju na abortus. Ovaj neočekivani susret pokrenuće bujicu pitanja u njima i naterati ih da dobro preispitaju svoju odluku.

"Neko me ipak čeka", Mirjana Karanović i Marija Vicković

U drugoj priči ("Put") koja se odigrava u seoskoj sredini negde u Srbiji, majka vodi ćerku putem ka doktoru koji živi sam u vagonu u kome obavlja ilegalne abortuse. Čitavim putem traje sukob tradicionalnog stava protiv vanbračne trudnoće i mladalačke želje za rođenjem novog života iz ljubavi.

"Neko me ipak čeka", scena iz fillma

U trećoj priči ("Voda") Nada, mlada žena u kasnim dvadesetim godinama života, priseća se u zatvorskoj ćeliji tragičnih događaja koji su je naterali da ubije svog muža. U klinici, u koju je policijskom maricom odvode na abortus njegovog deteta, susreće osobu koji nije očekivala.

"Neko me ipak čeka", scena iz fillma

Uloge tumače: Anica Dobra, Nada Šargin, Mirjana Karanović, Dušanka Stojanović, Marija Vicković, Ljiljana Stjepanović, Tanasije Uzunović, Ljubomir Bandović, Elizabeta Đorevska, Dubravko Jovanović, Aleksandar Đurica i Aleksandra Nikolić.

urednik ciklusa: Marko Novaković
scenarista Duško Premović
direktor fotografije: Bojan Rakić, SAS
scenograf: Irena Marjanov
kostimograf: Suzana Gligorijević
kompozitor: Vladimir Pejković
montažer: Goran Mitrović
producent: Dobrivoje Ilić
reditelj: Marko Novaković