Čitaj mi!

Bunt: Magazin

U poslednjoj emisiji "Bunt" 19. sezone, imaćete priliku da saznate nešto više o jednom zanimljivom izdanju koje predstavlja presek muzičke scene u ovom trenutku.

Reč je o kompilaciji "Kontakt konferencije" pod nazivom "Dani koji izmiču", koja sadrži 14 odličnih pesama, od kojih su čak 8 napisali bendovi i autori koje ste imali priliku da upoznate na "Bunt rok festivalu". Gosti "Bunta" su Stefan Niketić iz benda "Lagana Sreda", Maksim Kostadinov iz sastava "Kratki s Vremenom", Nikola Sabovljević Sabron, Aleksandar Zarić iz grupe "16 osam 23" i Vuk Popadić, dizajner omota i urednik izdanja.

Počinje festivalska sezona, a jedan od najznačajnijih festivala, i to ne samo u regionu i Evropi, već i u celom svetu je svakako "Exit". Ove godine, "Exit" će se održati od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, A šta nas sve to očekuje na novom "Exit"-u ispričaće Milica Dragomirović, PR ovog festivala. Takođe, saznaćete više i o predstojećem Takt festu, Hercegnovskom Strip Festivalu, Lovefestu i Rock Village-u.

Biće ovo zanimljiv i vruć avgust, jer nas očekuju između ostalog i dva odlična takmičarska festivala. U pitanju su 6. "Velikogradištanska gitarijada" i 6. "Rokerijada" u Petrovcu na Mlavi. "Velikogradištanska gitarijada" će se održati od 4. do 8. avgusta, a rok za prijavu bendova je 17. jul, dok nas "Rokerijada" u Petrovcu na Mlavi očekuje 26. i 27. avgusta, a prijave su otvorene do 1. jula.

"Bunt", Branka Glavonjić i Stefan Jovčić

Nedavno se na muzičkoj sceni pojavio jedan interesantan projekat. U pitanju je sastav "Škofja Loka", koji se izdvaja i po tome što oni sve što možete da vidite i čujete rade i prave sami. Ekipa emisije "Bunt" je bila na promociji njihovog prvog singla "Okinava San" za koji su snimili spot, i bolje upoznala članove "Škofja Loke", Milicu Kaličanin, Natašu Gvozdić i Sašu Ivanovića.

Gost "Bunta" je i Bvana koji je nedavno snimio spot za numeru "Minimalac/Kriminalac" koja se na njemu svojstven način bavi tematikom savremenog društva. Ovo je ujedno i 7. singl sa albuma "Zelena glava i magični kamičak".

Milko Kiš, poznatiji kao Deda Hladno Pivo je objavio zbirku poezije "Svirao sam po najgorim birtijama ovog grada" sa muzičkim diskom. On voli da kaže da je to zapravo album sa velikim bukletom. U "Buntu", saznaćete nešto više o ovoj zbirci, kao i o autoru.

Uvek je uzbudljivo kada u Srbiji imate priliku da uživate u koncertima svetskih muzičkih imena, a jedna od organizacija koja se bavi time jeste i "Charm Music". Nakon rasprodatog koncerta legendarne grupe "Iron Maiden" u Beogradu, očekuju nas još 2 sjajna koncerta na stadionu "Tašmajdan". Gošća "Bunta" je Ivana Deljanin ispred "Charm Music"-a, a koncerti koje vam preporučujemo da ne propustite su "Five Finger Death Punch" u subotu, 2. jula, i "Wardruna", u ponedeljak, 11. jula.

Autor emisije: Branka Glavonjić
Novinar i voditelj: Stefan Jovčić